A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Napbor

St. Andrea Szőlőbirtok Napbor 2006

Véleményünk szerint

Elsőre a pattogatott kukorica illata csap meg, mely olyan érzetet kelt, mint egy-egy moziban eltöltött este. De már pereg is a film tovább. Alma illata száll fel a pohárból, ahogy a „gyümölcs-karakter” kerekedik felül. Aztán puff, dörren a pisztoly. A lenyelt korty krémes érzetet hagy, betölti az egész szájat. Nehéz, testes, kerek, igazi western hős kalapban, bajusszal, lovon. Ha közelebb kerülnek hozzá, persze rögtön megolvasztja a női szíveket. Igazi kassza siker.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-13

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.6 %
  • Palackmennyiség

    16672
  • Ár

    2370 Ft/palack
  • Fajtaösszetétel

    38% Chardonnay
    34% Pinot blanc
    15% Hárslevelű
    7% Sauvignon blanc
    3-3 % Tramini – Szürkebarát

St. Andrea Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

6 hónap, kisfahordós

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság Borszaküzletek és Éttermek

St. Andrea Szőlőbirtok bemutatása

Szőlőbirtokunk a Magyarország egyik legizgalmasabb borvidékén, az Egri borvidéken gazdálkodik. Törekvésünk fókusza a borvidék egyediségét kifejező borok megtermelése, mint az Egri bikavér és az Egri csillag. Gondolkodásunkban elsődleges az értékes, gazdag szőlőgyümölcs elérése, a helyi szőlőfajtáink minél mélyebb megismerése és a hagyományra építkező, megújuló borászkodás. Szőlőskertjeink 4 település 9 dűlőjében találhatók, melyek a Paptag, Ferenchegy, Kovászó, Magyalos, Boldogságos, Hangács, Kis-Eged, Nagy-Eged, és a Nagy-Eged-hegy. Ültetvényeink 5-10 ezer tő/ha tősűrűség mellett 18 fajta gyümölcsét adják borainkba. A tradicionális egri bort mindig több szőlőből készítették. A St. Andrea borai is követik ezt a hagyományos felfogást: Napbor, Boldogságos dűlő, Örökké, Rose, Akutyafáját, Áldás, Hangács dűlő, Merengő.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!